11 July 2019

Egyedi megoldással készül a marosvásárhelyi olimpiai méretű úszómedence

Ragasztott fából készül, és negyven méter széles lesz a marosvásárhelyi olimpiai medence belső mennyezete, ami egyedi megoldásnak számít Romániában – nyilatkozta a Székelyhonnak Gogolák Zsolt, a tervező cég képviselője. A nagylélegzetű munkálatnak a napokban fogtak neki, a kifüggesztett engedély szerint jövő augusztus 25-ig kell befejezni.

 

A marosvásárhelyi Május 1. strand helyére épül a fejlesztési minisztérium által finanszírozott olimpiai méretű uszoda. A terv már 2010-ben elkészült, de mindeddig nem volt pénz a kivitelezésre. A terület a Maros Sportklubhoz tartozik, ők bontották le a volt strand maradványait és szabadították fel a területet. A napokban jelentek meg a helyszínen a munkagépek, hogy elkezdjék a sportlétesítmény megépítését. A munkálatok idejére az elhanyagolt területen lévő görkorcsolyapályát fel kell számolni, viszont az uszoda megépítése után visszaépítik, és újra lehet használni majd. 

 

Mint a helyszínen Gogolák Zsolt elmondta, a létesítményben egy 25 és egy 50 méteres medence lesz, ez utóbbiban tíz sávon lehet majd edzeni, de országos, illetve nemzetközi úszó- és vízipóló versenyekre is alkalmas lesz. 

 

Az olimpiai méretű uszoda tervezésekor Romániában eddig egyedinek számító módszert választottak, a belső, negyven méter széles mennyezetet Svédországból hozott ragasztott fából készítik el, ami látvány szempontjából kiemelkedő lesz.

 

Vasile-Daniel Suciu miniszterelnök-helyettes és fejlesztési miniszter Marosvásárhelyen elmondta, a minisztérium biztosítja a kivitelezéshez szükséges pénzösszeget, és bízik benne, hogy a vállalt tizennégy hónap alatt kész lesz a létesítmény. Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea felkérte az ifjúsági és sportminisztériumot, már most kezdjék tervezni a találkozókat és vetélkedőket a sportlétesítménybe, hiszen azt szeretné, hogy minél jobban ki lehessen használni.

 

Az uszoda befejezésével nem zárulnak le a helyszínen a munkálatok, hiszen mint Cosmin Pop, a Maros Sportklub igazgatója elmondta, parkolókat kell majd kialakítani, és szeretnének egy többrendeltetésű, többek között konferenciatermeknek is helyet adó épületet felhúzni, hogy minden rendezvényt megfelelő körülmények között tudjanak megtartani. 

 

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/egyedi-megoldassal-keszul-a-marosvasarhelyi-olimpiai-meretu-uszomedence#

Hírlevél

Dózsa György utca, 67, Marosvásárhely, Romania

Webcrane által készített weboldal

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Feliratkozás
Feliratkozás
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!