VIZIÓ ÉS STRATÉGIA

Hírlevél

Dózsa György utca, 67, Marosvásárhely, Romania

Webcrane által készített weboldal

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Feliratkozás
Feliratkozás
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Mi vagyunk a

Multinvest Cégcsoport

Küldetésünk, hogy ügyfeleink vágyait a lehető legközelebb hozzuk a valósághoz. Hozzájuk hasonlóan mi is törekszünk arra, hogy minőségi, gyors, hatékony és kreatív szolgáltatást garantáljunk. A mérnöki gondolkodáson túl munkánk emberi szellemünket és értékeinket is tükrözi. Ezek képezik az alapjait ügyfeleinkkel és partnereinkkel való kapcsolatunknak, valamint a közösségi, üzleti és piaci kérdésekhez való hozzáállásunknak.

A Multinvest menedzsmentjének jövőképe az értékteremtés fenntartható projekteken és építkezéseken keresztül, a rendszer- és folyamatszemléleten, valamint a folyamatos innováción, többek között a zöld gondolkodáson alapul. Munkánkat az építés, a tervezés, az infrastruktúra, a szakterületek és általában a munkák kivitelezésének átfogó megközelítése jellemzi.

MISSZIÓ

VIZIÓ

több mint mérnökök

Hol is 

kezdtük?

…2020…”Build community”…

 

 

A világjárvány éve után, amelyen a Multinvestnek sikerült túljutnia nehézségek nélkül, széleskörű szolgáltatási portfóliójának és jól kidolgozott belső szervezetének köszönhetően, a Multinvest egy három épületből álló komplexumot épít, amely egy üzleti inkubátorházból, egy Hilton márkájú szállodából és egy irodaházból áll, egy új koncepció szerint, amelyet általánosságban "Boutique Office"-nak neveznek. A komplexumot az elkövetkező években egy wellness- és sportközpont egészíti majd ki.

 

Megszületik a Multinvest Business Hub koncepciója, amely egy épületegyüttesen túl egy új közösségi, munka- és életmódmodellt is jelent majd, amelynek célja, hogy felgyorsítsa Marosvásárhely egész közösségének jövőjét.

 

Multinvest Csoport társadalmi felelősségvállalása

 

A Multinvest igyekszik megtalálni azokat a fejlesztési stratégiákat, amelyek mind a piaci, mind az üzleti követelményeknek megfelelnek. Így a "win-win" stratégiákat előnyben részesítik, mert ezek elősegítik az Elkington által kitalált "triple bottom line" jelenséget, más néven "people, planet, profit", amelyben az " stakeholderek" és a közösség a vállalatok kezdeményezéseinek köszönhetően fenntartható fejlődésre tesz szert, míg a vállalatok bizalmat, lojalitást és fenntartható fejlődést nyernek".

 

A Multinvest Csoport számára a fenntartható fejlődés kiindulópontja a "triple bottom line". A célul kitűzött nyereségességen kívül a Multinvest két másik komponenst is szem előtt tart: az embereket és a bolygót, tudva, hogy egy fenntartható vállalkozás minden döntésének javítania kell a környezet minőségét, és társadalmi/közösségi komponenst is építenie kell.

 

A fenntartható fejlődés, a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a "triple bottom line" tehát a Multinvest Csoport fejlesztési stratégiájában figyelembe vett szempontok, amelyek mindegyike előnyökkel jár a vállalat, a környezet és az érdekeltek valamennyi kategóriája számára. A CSR-t a "hármas alsó vonalba" történő befektetésnek tekintik, amely támogatja a Multinvest küldetését és jövőképét, és a fenntartható fejlődést támogatja.

 

A Multinvest tervező a "társadalmilag felelős tervező" képmása, akit a BREEAM vagy LEED rendelkezések ismerete és figyelembevétele jellemez a műszaki megoldások tervezése és kialakítása során, hallgatólagosan, a tanúsítási folyamat feltétele nélkül. Ezen elképzelések megfelelő, erőteljes formában történő közvetítése a projekt érintettjei felé. A Multinvest tervezője magas szintű szakmai tudatossággal rendelkezik, a környezet iránti "természetes" felelősség értelmében.

 

…2010… “Green” beginnings…

 

 

2008-ban a Multinvest finanszírozási kérelmet nyújt be egy irodaház építéséhez, a tulajdonában lévő telken, Marosvásárhely központi részén. A gazdasági válság közepén, miközben az ingatlanpiac összeomlik, más építkezések leállnak és bezárnak, a Multinvest saját kapacitásában és becslései helyességében bízva elkezd építkezni.

 

Az építkezés 2013-as sikeres befejezése és a beruházás sikere rávilágított a Multinvest menedzsmentjének egyik jellemzőjére - a "másoktól eltérő" működésre való törekvésre, szándékra és képességre -, amely az egyik olyan tényező, amely még a legnehezebb piaci körülmények között is biztosította a folyamatos növekedést.
 
A Multinvest által épített első irodaház ma már egy londoni tanúsító intézmény által kiállított zöld épület tanúsítvánnyal (BREEAM) rendelkezik, és 4001 négyzetméteres beépített területtel rendelkezik, amely jelenleg számos vállalatnak ad otthont, 100%-os bérleti arány mellett. Az alkalmazott innovatív technológiának köszönhetően 2016-ban az E.On Energy Globe Awards-on elnyerte a "Románia legfenntarthatóbb irodaháza" címet.
 
2014-ben a Multinvest elindítja első projektjét a fővállalkozás terén, amelynek kedvezményezettje a Hirschmann Románia. A kezdet sikeres volt, és 2015-2016-ban következett a Kaufland melletti bevásárlóközpont, a Lidl szupermarket a Gheorghe Doja utcában és egy ipari csarnok bővítése, a Matricon. A munkák minősége és a bizonyított komolyság partneri kapcsolatot teremtett az érintett befektetőkkel, így a Multinvest az év második felében megkezdi a többi Lidl áruház és a Kauflandhoz kapcsolódó hasonló bevásárlóközpontok építését az ország különböző helyszínein.
 
Ezekkel a projektekkel párhuzamosan, az első Business Centerrel szerzett tapasztalatokra építve a Multinvest 2015-ben megkezdte a következő irodaház építését.
 
Az új irodaház 10 000 négyzetméteres területe majdnem háromszorosa az első Business Centerének, és olyan cégek számára kínál irodahelyiségeket, mint az RDS, a Lateral, az E-ON stb.
 
Az első Business Centerrel rendelkező és a másodikat építő Multinvest 2016-ban kezdte meg a Facility Management és Property Management szolgáltatások létrehozását és fejlesztését, fejlesztési támogatást és üzleti tanácsadást nyújtva.
 

...a 90-es évek... Engineering... 

 

A Multinvest 1994 augusztusában alakult, Csíkszeredában, a romániai gazdasági átalakulások korában, különböző üzleti lehetőségek jelentek meg, amelyekben a Multinvest mikrovállalkozásként tudott növekedni és megszilárdulni. 1999-ben a Multinvest áthelyezte székhelyét Marosvásárhelyre, és 2000-ben elkezdett statikai tervezési szolgáltatásokat nyújtani, megtéve első lépéseit az építőipari piacon.

 

2001-ben a Multinvest a Gheorghe Doja 37. utcába költözik első saját irodájába, és megkezdi szolgáltatásainak fejlesztését és bővítését az építőipar területén, amely tevékenység idővel megalapozza a Multinvest márkanevet.

…2000 után…”Több mint mérnöki munka”

 
 
2006-ban a Multinvest új irodába költözik a Gheorghe Doja utca 67. szám alá, az első, a Multinvest által tervezett és épített épületbe, és folytatja a tematikai diverzifikációt és a projektek összetettségének növelését.
 
Ebben az időszakban a Multinvest által fejlesztett építési projektek között szerepelnek a Romgaz raktár, a Petru Maior Egyetem Gazdaságtudományi Karának raktárai, a Richter Gedeon regionális logisztikai és irodai raktára, valamint 23 iskola rehabilitációja európai programok keretében, olyan projektek, amelyekkel a Multinvest szintén belép az uniós alapok által finanszírozott projektek piacára. Ezek mellett számos lakásépítési projekt, bankok, turisztikai látványosságok és lakótömbök épültek.
 
Szintén ebben az időszakban a Multinvest is beszállt az állam által a CNI-n keresztül finanszírozott munkálatokba, elnyerve az olimpiai uszodák kísérleti projektjét, egy olyan programot, amely a mai napig aktív, a Dinamo București olimpiai uszoda, a Steaua București pólómedence, a Focșani önkormányzat, tanmedencék és más előkészítés alatt álló helyszínek, köztük Marosvásárhely.
 
2007 és 2010 között olyan nagyszabású munkákkal, mint a bajai Gold Plaza bevásárlóközpont, a Multinvest bizonyította, hogy képes bármilyen típusú és méretű építkezést megtervezni, minden szakterületet lefedni egy projekten belül, képes az ország bármely pontján dolgozni, és problémamentesen szembenézni a külföldi befektetők igényeivel.
 
Az építőipari tervezés területén a Multinvest helyi és regionális vezető szerepet tölt be. Az évtized utolsó éveiben a Multinvest az első közúti infrastrukturális projekteket fejleszti ki, és portfólióját e területen végzett munkákkal bővíti.
 
Ebben a tíz évnyi fejlődés és tapasztalatgyűjtés során a Multinvest partnerséget alakít ki a budapesti CEH zRt céggel, egy új szolgáltatás és termék, a projektmenedzsment szolgáltatások nyújtásával, olyan célokra nyújtva ezeket a szolgáltatásokat, mint a marosvásárhelyi Promenada Mall bevásárlóközpont, a Praktiker áruház, a marosvásárhelyi Friesland és a Baciu tejgyár korszerűsítése és más hasonló méretű projektek.