05 June 2022

Inkubátorház a jövő marosvásárhelyi szakemberei számára

A Marosvásárhelyen ingatlanprojekteket fejlesztő főbb vállalatok, közintézmények és az építőipar, az ingatlanügyek és az építészet területén dolgozó szakemberek mintegy 50 képviselője vett részt a "Marosvásárhelyi lakópark 2022. Fenntartható fejlődés" című konferencián.

 

A rendezvényt a marosvásárhelyi "Aranykakas" étterem helyiségeiben szervezte meg a Zi de Zi napilap és a Transilvania Business gazdasági magazin csapata azzal a céllal, hogy nyilvánosan és interaktívan megvitassák a várost, az emberek életét és a marosvásárhelyi gazdaságot átalakító projekteket, valamint bemutassák a legvonzóbb ingatlanprojekteket és a legfontosabb beruházásokat a marosvásárhelyi építési piacon.

 

Inkubátorház a jövő szakemberei számára


A befektetői panel során (újra)felfedezett projektek közül sok Kovács Angela építészmérnök kézjegyét viseli, aki egy értékes csapathoz, a Gogolák Hrubecz Zsolt által vezetett Multinvest csapatához csatlakozott.

 

A szakmai tandemet a Multinvest munkájáért díjjal és egy jelentős festménnyel is jutalmazták, a cég által megvalósított projektek szimbolikus jutalmaként.

A több mint 25 évvel ezelőtt alapított, ma már több üzletággal - tervezés, generálkivitelezés, irodai ingatlanfejlesztés - rendelkező Multinvest Csoport egy új és nagyon különleges projektet, egy üzleti inkubátort fejleszt. Az álomként, lélekprojektként jellemzett Inkubátorközpont tervezése 2018-ban kezdődött, amikor a vállalat európai finanszírozást nyert, ami egy bonyolult vállalkozásnak bizonyult, ami a kezdeményezéstől a kivitelezésig 5 évet jelentett.

 

"Egy üzleti inkubátor a fiatalok számára szakmaiságot és mentorálást jelent, mert nem igazán beszélünk arról, hogy mi történik a következő generációval az építkezésben. Az üzleti inkubátor ágazati, az építőiparra vonatkozik, ami nagyon széleskörű. Minden, amit anyagként és eredményként felhasználtunk ebben az épületben, a minőség példája akar lenni. Az épület a végén nZeb lesz, még túlnyomás mérésekkel is" - mutatott rá Hrubecz Zsolt Gogolák.

 

A Nagyállomás területén található Inkubátorház, amelyre a Multinvest csapata a jövőre nézve is fogadkozik, októberben kerül átadásra, az épületet pedig még a nyáron berendezik.

Kovács Angela építész elárulja, mit jelentett az Aranykakas felújításának kihívása, hagyva, hogy az érzelmek áradjanak a történetben.


"Örülök, hogy három nappal a hivatalos megnyitó után egy építészeti, várostervezési és városfejlesztési konferencia zajlik ebben az épületben.

Ez egy varázslatos hely, amelynek szavakkal ki nem fejezhető töltése van, egy nagyon értékes épület, amelyben az emberek szépen, jól éltek, és az elmúlt 20 évben nem használták ki a valódi értékét. A tulajdonos átvette az épületet, és azt hiszem, beleszeretett, ahogy én is, és átvettem" - hangzott el az építész gondolatai közül, aki hangsúlyozta, hogy ez a projekt csapatmunka eredménye, egy egész tervezői, kivitelezői és kedvezményezetti csapat járult hozzá ennek a műemléképületnek a megújításához.

 

A projekt nem volt könnyű. "Voltak meglepetések, különösen az épület szerkezetével kapcsolatban, meg kellett erősítenünk az épület egyes elemeit, de tiszteletben kellett tartanunk a karakterét, a formáját, a térfogatát, a díszítéseit" - tette hozzá Kovács Angela, de az biztos, ahogy a vendég kiemelte, "ez egy olyan hely, amely mellett nem megy el az ember, hanem megmarad az emlékezetében".

 

Az építésznő beszélt a lakásépítés európai és hazai trendjeiről is, és azon túl is, amely témát részletesen érintett, és amelyre a következő kiadásokban visszatérünk.

 

 

Forráshttps://www.zi-de-zi.ro/2022/06/05/incubcenter-pentru-viitorii-specialisti-din-targu-mures/

 

 

 

Hírlevél

Dózsa György utca, 67, Marosvásárhely, Romania

Webcrane által készített weboldal

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Feliratkozás
Feliratkozás
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!