25 January 2023

Innovációs Központ és mélygarázs a Színház tér mögött

A Multinvest Proiectare S.R.L. és a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság első díjat nyert az "Innovációs Központ és mélygarázs" megoldási versenyen Marosvásárhelyen.

 

"A növekedéshez stratégiákra, szakemberekre és nem utolsósorban versenyképességre van szükségünk. Ezeknek a megoldási versenyeknek a célja, hogy a vizsgált területekre vonatkozóan a legjobb ötleteket a terület széles látókörű szakemberei találják meg, akik részletesen tanulmányozzák a kidolgozásra benyújtott terv minden egyes szegmensét. A dolgokat nem lehet a személyes kívánságok vagy az alkalmi konjunktúra szerint csinálni. A szakemberek munkája mellett a szakemberek véleményének kell érvényesülnie, a projektek megvalósításának pedig nyilvánvalóan a törvényeknek megfelelően kell történnie" - mondta Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

 

Az önkormányzat által a marosvásárhelyi "Innovációs Központ és mélygarázsok" tervezésére kiírt pályázatra beérkezett 6 projektet a múlt hét végén egy neves építészekből, várostervezőkből és mérnökökből álló zsűri elemezte. Az eljárásnak megfelelően a győzteseket a marosvásárhelyi városházán tartott sajtótájékoztatón hirdették ki.

 

"Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a zsűribe nagy szakmai és versenytapasztalattal rendelkező, elismert szakembereket hívtunk meg, akik értékelték mind a pályázat témáját, mind a pályázatra beérkezett projektek minőségét" - mondta Daniela Florina Miheț, az önkormányzat főépítésze.

"A benyújtott projektek kis száma ellenére a legtöbbjük megfelelt a témának és a városi környezetnek.


Nagyra értékelték azokat a megoldásokat, amelyek nem csupán egy új épületet helyeztek el, hanem az építészet átalakító jellegére támaszkodva vonzó városi kontextust teremtettek minden térkategória számára - beltérben és kültéren egyaránt. A zsűri egyhangúlag döntött a díjakról. "- mondta a zsűri elnöke, Prof. Dr. Arch. Șerban Țigănaș.

 

A pályázat a marosvásárhelyi Nemzeti Színház mögötti terület építészeti, városépítészeti és tájépítészeti átalakítását írja elő, a teljes nyeremény 30.000 ezer euró, az alábbiak szerint:

Első díj, 15.000 euró értékben - Multinvest Proiectare S.R.L. - Leader és Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zártkörűen Működő Működő Részvénytársaság - Társult, 87 pont / 100 ponttal.
Második díj, 10 000 euró értékben - Team Studio 82 Ltd. az arh. Vlad Sebastian Rusu egyéni építésziroda, 71 pont / 100 pont.
Az 5000 euró értékű harmadik díj nem kerül kiosztásra.


A zsűri döntését az indokolta, hogy az első két díjazott projekt és a zsűri szempontjai szerint a pontszámok sorrendjében következő projekt között nagy volt a különbség.

 

Az eseményen részt vevő Soós Zoltán polgármester elmondta: "Csak gratulálni tudok minden benevezett csapatnak, gratulálok a nyerteseknek, gratulálok a zsűri munkájához és nem utolsó sorban gratulálok a főépítész csapatának, mert ezúttal is profizmusról, nagy elhivatottságról tett tanúbizonyságot a város projektjei iránt. Meggyőződésem, hogy Marosvásárhely önkormányzata a helyes lépéseket teszi a városfejlesztés irányába, és olyan várossá válik, ahol öröm élni".

 

A zsűri tagjai voltak: Prof. Dr. Arch. Șerban Țigănaș - a zsűri elnöke, dr. arch. Emil Ivănescu, arh. urb. Eugen Pănescu, dr. arh. urb. Guttmann Szabolcs István, dr. arh. urb. Ványolós Endre, arh. urb. Iszlai Tamás, arh. Miheț Florina Daniela, a zsűri szaktanácsadói: dr. eng. Nicolae Ciont, arh. Keresztes Géza.

 

Forrás: https://www.punctul.ro/centru-de-inovare-si-parcare-subterana-in-spatele-pietei-teatrului/

Hírlevél

Dózsa György utca, 67, Marosvásárhely, Romania

Webcrane által készített weboldal

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Feliratkozás
Feliratkozás
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!