21 July 2023

Marosvásárhely bekerült a Hilton szállodaláncba

Jelentős beruházással bővült a marosvásárhelyi Multinvest csoport Cukorgyár utcai üzleti központja. Július 18-án tartották a Hampton by Hilton Hotel átadási ünnepségét. Ez az IncubCentert, a stratégiai beruházás első épületét követi, és befejezés előtt áll a harmadik is, amelynek egyik szárnyában magánklinikát rendeznek be. A kedden felavatott szálloda működtetője a nemzetközi szabványoknak megfelelő szolgáltatást nyújtó, világszerte ismert és elismert Hilton csoport. 

 

A Hampton by Hilton építkezési munkálatai 2021 áprilisában kezdődtek és idén május 4-én fejeződtek be. Az 5.000 négyzetméteres hasznos felületű, hatemeletes, föld alatti parkolóval rendelkező épület projektmenedzsere Gogolák-Hrubecz Margit okleveles építőmérnök, a Multinvest cég társtulajdonosa. 

 

A szálloda teljes befogadóképessége 115 modern és elegáns, kiválóan felszerelt szoba. A Hilton csoport rendkívül magas minőségi elvárásainak megfelelően elkészült épület beruházási költsége megközelítőleg 11 millió euró, ami szinte a kétszerese a közvetlenül mellette levő IncubCenter épületének. 

 

A világjárvány, az infláció rendkívüli módon megnehezítette az építkezést, de ahogy a projekmenedzser asszony elmondta, kitartottak a befejezésig. A költségeket növelte, hogy a marosvásárhelyi Üvegcentrumot leszámítva, az épületgépészeti és az épület teljes berendezésével kapcsolatos beszerzéseket a Hilton csoport beszállítóitól kellett megrendelni. 

 

Egy stratégiai beruházás második épületeként a beruházást a Pro Economica Alapítvány támogatta a Magyar Kormány Erdélyi Gazdaságfejlesztési Programja keretében, amelynek egyik célterülete a turisztika, ami a gazdasági ágazat mellett a hosszú távú fejlődés biztosítéka. 

 

A négycsillagos szálloda minden igényt kielégítő, kényelmes szobái mindazok rendelkezésére állnak, akik üzleti ügyben érkeznek Marosvásárhelyre. A földszinten a fogadópult, bár, tárgyalóterem, étkező, az első emeleten jól felszerelt fitneszterem, valamint kényelmes szobák várják a vendégeket, akiket a bejáratnál mosolyra biztatnak. 

 

Az ünnepségen jelen voltak Gogolák-Hrubecz Margit és Gogolák-Hrubecz Zsolt, a Multinvest csoport társtulajdonosai, Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke, Malgorzata Morek, a Hilton szállodalánc közép-kelet-európai fejlesztési igazgatója, Siklódi Huba, a Hampton by Hilton Hotel kinevezett szállodaigazgatója, és megtisztelte jelenlétével Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke, Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere és a meghívottak népes csoportja.

 

Forrás: https://www.e-nepujsag.ro/articles/elegans-es-galans-avatouennepseg#

 

Hírlevél

Dózsa György utca, 67, Marosvásárhely, Romania

Webcrane által készített weboldal

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Feliratkozás
Feliratkozás
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!