25 ianuarie 2023

Centru de Inovare și parcare subterană în spatele Pieței Teatrului

Asocierea dintre Multinvest Proiectare S.R.L. și Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság a câștigat Premiul I la Concursul de soluții pentru “Centru de Inovare și Parcări Subterane” din Târgu Mureș.

 

”Pentru a ne dezvolta avem nevoie de strategii, avem nevoie de profesioniști și nu în ultimul rând, avem nevoie de competitivitate. Scopul acestor concursuri de soluții este de a identifica cele mai bune idei pentru zonele analizate, de la specialiști în domeniu cu o viziune largă, care studiază în amănunt fiecare segment din planul dat spre amenajare. Lucrurile nu pot fi realizate după dorințele personale sau după conjuncturi de ocazie. Părerea specialiștilor trebuie să fie cea care este primează alături de munca acestora, iar implementarea proiectelor să fie făcută, evident, conform legii”, a declarat Soós Zoltán, Primarul Municipiului Târgu Mureș.

Cele 6 proiecte înscrise în concursul lansat de către municipalitate pentru viitorul “Centru de Inovare și Parcări Subterane” din Târgu Mureș au fost analizate la sfârșitul săptămânii trecute de către un juriu de arhitecți, urbaniști și ingineri de prestigiu. Conform procedurilor, câștigătorii au fost anunțați în cadrul unei conferințe de presă a juriului care s-a desfășurat la sediul Primăriei Târgu Mureș.

 

”Am avut onoarea de a avea invitați în juriu specialiști de renume, cu o vastă experiență profesională și competițională, care au apreciat atât tema concursului cât și calitatea proiectelor înscrise în concurs”, a declarat arhitectul șef al Municipiului, Daniela Florina Miheț.

 

“ În ciuda numărului mic de proiecte predate, majoritatea acestora au răspuns temei și contextului urban.Au fost apreciate soluțiile care nu au amplasat doar o clădire nouă, ci au reușit să creeze un context urban atractiv pentru toate categoriile de spații – interioare și exterioare, mizând pe caracterul transformativ al arhitecturii. Decizia juriului privind premiile acordate a fost unanimă. ” a declarat președintele juriului, conf. dr. arh. Şerban Ţigănaş.

 

Competiția prevede remodelarea arhitecturală, urbanistică și peisagistică a zonei aflate în spatele Teatrului Național din Târgu Mureș, premiile însumate fiind de 30.000 de mii de euro, după cum urmează:

Premiul I, în valoare de 15.000 euro – Asocierea Multinvest Proiectare S.R.L. – Lider și Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság – Asociat, cu un punctaj de 87 de puncte / 100.Premiul II, în valoare de 10.000 euro – Echipa Studio 82 S.R.L. în asociere cu arh. Vlad Sebastian Rusu Birou Individual de Arhitectură, cu un punctaj de 71 de puncte/ 100.Nu se acordă Premiul III, în valoare de 5000 de euro.Decizia juriului a fost motivată de diferența mare dintre primele doua proiecte premiate și următorul clasat în ordinea punctajului acordat conform criteriilor de jurizare.

 

Prezent la eveniment, primarul Soós Zoltán a declarat: ”Nu pot decât să felicit toate echipele înscrise, îi felicit pe câștigători, felicit munca depusă de juriu și nu în ultimul rând felicit echipa doamnei arhitect-șef deoarece și de această dată a dat dovadă de profesionalism, de multă aplecare înspre proiectele orașului. Sunt convins că municipiul Târgu Mureș face pașii corecți pe linia dezvoltării urbane, devenind un oraș unde să îți facă plăcere să locuiești”.

 

Din echipa de jurizare au făcut parte: conf. dr. arh. Şerban Ţigănaş – președintele juriului, dr. arh. Emil Ivănescu, arh. urb. Eugen Pănescu, dr. arh. urb. Guttmann Szabolcs István, dr. arh. urb. Ványolós Endre, arh. urb. Iszlai Tamás, arh. Miheţ Florina Daniela, specialiști consultanți ai juriului: dr. ing. Nicolae Ciont, arh. Keresztes Géza.

 

Sursa: https://www.punctul.ro/centru-de-inovare-si-parcare-subterana-in-spatele-pietei-teatrului/

Newsletter

Str. Gh. Doja nr.67 Târgu Mureș, Jud. Mureș, 540354, Romania

Site web creat de Webcrane

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Abonare
Abonare
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!