11 iulie 2019

Se pregătește o soluție unică pentru piscina de dimensiuni olimpice din Târgu Mureș

Se va realiza din lemn lipit și va avea o lățime de patruzeci de metri tavanul interior al piscinei olimpice din Târgu Mureș, ceea ce reprezintă o soluție unică în România", a declarat Gogolák Zsolt, reprezentantul companiei de proiectare, într-un interviu acordat Székelyhon. Lucrările ambițioase au început în zilele recente și, conform permisului emis, trebuie finalizate până la data de 25 august anul viitor.

 

Piscina olimpică de dimensiuni mari este construită în locația fostei Plaje 1 Mai din Târgu Mureș, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Planul a fost elaborat încă din 2010, dar până acum nu s-au adunat suficiente fonduri pentru execuție. Terenul aparține Clubului Sportiv Mureș, care a demolat ruinele fostei plaje și a eliberat zona. În ultimele zile, echipamentele de construcție au apărut pe șantier pentru a începe construcția facilității sportive. Pe durata lucrărilor, pista de role de pe terenul neglijat trebuie demolată, dar după finalizarea piscinei, va fi reconstruită și va putea fi utilizată din nou.

 

Conform spuselor lui Gogolák Zsolt pe șantier, în complex va exista o piscină de 25 de metri și una de 50 de metri, aceasta din urmă putând fi utilizată pentru antrenament în zece culoare și fiind potrivită pentru competiții de înot și polo de nivel național și internațional.

 

Pentru proiectarea piscinei olimpice de dimensiuni mari, s-a optat pentru o metodă considerată unică până acum în România. Tavanul interior, cu o lățime de patruzeci de metri, va fi realizat din lemn lipit importat din Suedia, ceea ce va crea un efect vizual deosebit.

 

Vasile-Daniel Suciu, Viceprim-ministru și Ministru al Dezvoltării, a declarat în Târgu Mureș că ministerul va asigura suma de bani necesară pentru execuție și are încredere că facilitatea va fi finalizată în cele paisprezece luni asumate. Primarul Târgu Mureș, Dorin Florea, a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului să înceapă deja planificarea întâlnirilor și competițiilor în cadrul facilității sportive, deoarece dorește să fie utilizată la maximum.

 

Finalizarea piscinei nu înseamnă finalul lucrărilor la șantier. Conform lui Cosmin Pop, directorul Clubului Sportiv Mureș, vor trebui amenajate parcări și doresc să ridice o clădire multifuncțională care să includă și săli de conferințe, pentru a putea găzdui toate evenimentele în condiții adecvate.

 

Sursa: https://szekelyhon.ro/aktualis/egyedi-megoldassal-keszul-a-marosvasarhelyi-olimpiai-meretu-uszomedence#

 

Newsletter

Str. Gh. Doja nr.67 Târgu Mureș, Jud. Mureș, 540354, Romania

Site web creat de Webcrane

Multinvest Group | Copyright © 2023

Adresă de e-mail
Abonare
Abonare
Îți mulțumim pentru că te-ai abonat la newsletterul nostru!
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!